Ahvenamaal põrutas kaubalaev vastu suurt meremärki

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rannavalve tehtud foto Läänemerest Gotlandi lähistel..
Rootsi rannavalve tehtud foto Läänemerest Gotlandi lähistel.. Foto: SCANPIX.

Hollandi kaubalaev sõitis ööl vastu laupäeva Ahvenamaa saarestikus paarikümne meetri kõrguse radarimajaka otsa ning lõhkus selle.


Helsingin Sanomat

vahendas agentuuri STT teadet, mille kohaselt terasest meremärk murdus ning langes laeva vööritekile, kuid keegi selle tosinast meeskonnaliikmest viga ei saanud.

Kokkupõrge juhtus kella poole viie ajal varahommikul Ahvenamaa lõunaküljel. 133-meetrise kaubalaeva teele jäi Armbågeni radarimajakas, mille tipus on ka helikopteri maandumisplatvorm.

Suurest meremärgist jäi püsti vaid poolteise meetri kõrgune jupp, tõdeti meediale Turu merepäästekeskusest. Ka kaubalaev sai viga ning selle keresse tekkis veidi veepiirist kõrgemal auk.

Kõigest hoolimata suutis alus oma mootorite jõul sõitma Rootsi rannikul asuva Kapellskäri juurde ja heita seal ankrusse. Seejärel asuti vigastusi lähemalt uurima.

Ahvenamaa politsei uurib juhtunud koostöös Rootsi ametivõimudega. Merevalve andis aga teistele laevadele hoiatuse, sest radarimajaka puudumine võib liiklust merel häirida.

2000. aastal juhtus samas piirkonnas analoogne õnnetus, kui Saksa kuivlastilaev Janra sõitis vastu Tröskeln Västra meremärki. Laev tookord uppus, kuid meeskond päästeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles