Birma president teeb riigivisiidi Ühendkuningriiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma president Thein Sein
Birma president Thein Sein Foto: SCANPIX

Birma president Thein Sein külastab järgmiste kuude jooksul Londonit, et pidada kõnelusi Suurbritannia peaministri David Cameroniga seoses reformide jätkamisega aastakümneid sõjaväelise võimu all olnud Aasia riigis.

Teadanne visiidist saabus mõned tunnid enne Cameroni kohtumist Aung San Suu Kyiga, Birma Nobeli laureaadiga, kes veetis 15 aastat koduarestis demokraatlike ideede levitamise eest, vahendas Reuters.

Thein Sein oli junta peaminister, kuid loobus oma sõjaväelasekohast ning asus presidendikohale, tähistades seega ligi pool sajandit kestnud sõjaväelise valitsuse ja raskustes oleva majanduse lõppu.

«Peaminister kutsus president Thein Seini riigivisiidile,» ütles Cameroni pressiesindaja ajakirjanikele. «President külastab Ühendkuningriiki lähikuudel, et jätkata kõnelusi, mis algasid aprillis peaministri visiidil Birmasse.»

Cameroni riigivisiit aprillis oli esimene kord aastakümnete jooksul, kui Lääne riigijuht Birmat külastas.

Sein on üllatanud Lääne riigijuhte oma sooviga täiendada reforme. Täna kuulutas president välja uued majanduse edendamise meetmed, sealhulgas olid esialgsed erastamise ja miinimumpalga seaduseelnõud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles