Leedu president: tuumajaam on tähtis energeetilise iseseisvuse mõttes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite
Leedu president Dalia Grybauskaite Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė tervitas Visaginase tuumajaama ehitamisele rohelist tuld näidanud seaduse vastuvõtmist seimis, viidates, et tegemist on kogu regiooni jaoks tähtsa projektiga, mis aitab kindlustada energeetilist iseseisvust.

Riigipea märkis, et projekti läbipaistvus ja kvaliteet hakkavad sõltuma järgmisest valitsusest, mis saab volitused pärast oktoobrikuiseid parlamendivalimisi.

«President märgib, et tuumajaam on tähtis Leedule ja kogu regioonile. Täna vastu võetud seadused avavad võimaluse selle projekti elluviimisele,» vahendas pressiteenistus riigipea sõnu.

«Läbipaistval ja Leedule soodsal elluviimisel aitab see kaasa riigi energeetilisele iseseisvusele. Projekti läbipaistvus ja kvaliteet sõltuvad tulevasest valitsusest,» kinnitas ta, lisades, et energeetilise iseseisvuse kindlustamine on kõigi erakondade vastutus ja kohustus Leedu inimeste ees.

Otsuse seaduse väljakuulutamisest langetab riigipea pärast tutvumist viimaste seimis heaks kiidetud muudatustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles