Pakistani parlament hääletab täna uue peaministri poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumideskandaaliga seotud endine Pakistani peaministrikandidaat Makhdoom Shahabuddin
Narkootikumideskandaaliga seotud endine Pakistani peaministrikandidaat Makhdoom Shahabuddin Foto: SCANPIX

Pakistani koalitsioonipartei nimetas täna Raja Pervez Ashrafi oma peaministri kandidaadiks pärast seda, kui kohus väljastas esimesele kandidaadile Makhdoom Shahabuddinile vahistamiskäsu.

Ashrafi on ümbritsenud korruptsiooni süüdistusted ja vastuolu seoses ametis olemise ajaga vee- ja elektriministrina, vahendas AFP.

Ashraf oli kommunikatsioonitehnoloogia minister, kuni Ülemkohus kõrvaldas sellel nädalal ametist eelmise peaministri Yousuf Raza Gilani.

Eile võttis kohus ebatavalise meetme kasutusele ja lasi vahistada endise tekstiiliministri Makhdoom Shahabuddini narkootikumideskandaali tõttu. Shahabudding oli president Asif Ali Zardari esimene valik peaministrikandidaadiks.

Parlamendi alamkoda hääletab täna uue peaministri poolt.

Pakistani valitsuspartei teatas ka täna, et parlamendivalimised toimuvad kavandatust varem - juba sel aastal.

«Raja Pervez Ashraf on meie kandidaat,» ütles koalitsioonipartei esindaja Syed Khurshid Shah tänasel pressikonverentsil. «See on valmiste aasta ja me läheneme neile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles