Kohus mõistis oma lapsed tapnud ema süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eskordib oma lapsed tapnud Lianne Smithi Girona vanglasse
Politsei eskordib oma lapsed tapnud Lianne Smithi Girona vanglasse Foto: SCANPIX

Briti naine, kes tappis ühes Hispaania hotellis oma kaks last, mõisteti mõrvades süüdi.

45-aastane Lianne Smith lämmatas oma viieaastase tütre Rebecca ja 11 kuu vanuse Danieli Lloret de Maris 2010. aasta mais, vahendas BBC.

Naise kaitsjad üritasid saavutada õigeksmõistmist, väites, et ta oli «psühhiaatriliselt häiritud».

Kuid Girona kõrgem provintsikohus otsustas, et naine on kriminaalselt vastutav oma laste mõrvamise eest.

Pärast kohtuotsuse teadaandmist soovis prokurör Victor Pillado Quintas Smithile 34 aasta pikkust vanglakaristust. «Õiglus on saavutatud, need olid jälgid kuriteod,» lisas mees.

Smithi kaitsja Jenifer Lahoz Abos küsis kohtult Smithile kolme aastast vanglakaristust, kuna leevendavaks asjaoluks oli naise süü omaksvõtmine.

Mõrvad toimusid kaks päeva pärast seda, kui Smithi partner Martin Smith anti Suurbritanna võimudele välja oma endisest suhtest pärit vanema tütre seksuaalse ahistamise eest.

Hispaaniast väljasaatmise järel arvas Smith, et sotsiaaltöötajad võtavad talt lapsed ära. Naine rääkis psühhiaatrile, et ta tappis oma lapsed «armastusest».

Smithi psühhiaater Harry Barker teatas kohtule, et naine oli küsinud oma viieaastaselt tütrelt, kas ta sooviks elada paar õnnelikku päeva koos oma emaga või pikka aega ilma temata, ning Rebecca oli öelnud, et ta tahab oma ema juurde jääda.

Prokurör Victor Pillado Quintas nõustus väitega, et naine kannatas «patoloogilise emotsionaalse ja psühhootilise häire all, mis kahjustas tema mõtlemisvõimet», kuid vaidles vastu, et naine on kriminaalselt vastutav mõrvade eest.

«Ma leian, et ei ole midagi hullemat, kui võtta oma väikelapselt elu,» ütles prokurör.

Lianne Smithi elukaaslane Martin Smith mõisteti süüdi vägistamises ja hiljem poos mees ennast vanglas üles.

Paar kohtus Tyneside’i põhjaosas 1992. aastal, kui Lianne’il oli käsil lahutusprotsess. Nad elasid koos Northumberlandis koos naise tütre ja pojaga eelmisest abielust. Hiljem kolisid nad Cumbriasse, kus naine töötas piirkonna lastekaitse ametkonnas. Paaril oli sama perekonnanimi, kuid nad ei olnud abielus. 2007. aastal kolisid nad Rebeccaga Hispaaniasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles