Somaalia piraadid on muutunud jõhkramaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabatud Somaalia piraadid.
Tabatud Somaalia piraadid. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraatide rünnakutes hukkub üha rohkem pantvange, selgus eile avaldatud Rahvusvahelise Merendusbüroo (International Maritime Bureau - IMB) raportist.

Ülevaate kohaselt tapeti 2011. aastal 35 pantvangi, ühtlasi on üha jõhkramaks ja vägivaldsemaks muutunud röövitute kohtlemine.

Õnnestunud laevakaaperdamiste arv on vähenenud, kuid pantvange hoitakse kinni varasemast kauem. Möödunud aastal võeti pantvangi 555 inimest, aasta varem oli samaks arvuks 645.

Rohkem kui pooled eelmisel aastal hukkunud pantvangidest sai surma päästeoperatsiooni käigus või põgenemiskatsel. Mitmed tapeti kaaperdamise käigus, kuid vangistatud inimesi suri ka haigustesse ja toidupuudusesse.

Koostajad rõhutasid seejuures, et raport ei anna kaugeltki kogu ülevaadet, sest paljudest piraadirünnakutest ei teatata üldse.

Somaalia julgeolekujõud vabastasid alles paar päeva tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit paari piraatide käest, kes olid nad pooleteise aasta eest India ookeanil pantvangi võtnud, teatas kaitseminister Hussein Arab Isse neljapäeval. Piraadid ründasid Calitzit ja Pelizzarit 2010. aastal Kenya ranniku lähedal India ookeanis, kus nad jahiga seilasid. 12 mereröövlit võtsid suuna Somaaliale ja viisid vangid Baraawesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles