NATO koguneb arutama Türgi ja Süüria konflikti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

NATO asub Türgi ja Süüria vahelist konflikti seoses rahvusvahelises õhuruumis alla tulistatud sõjalennukiga arutama ülehomme erakorralisel istungil.

Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu ütles täna varem riigitelevisioonile, et Ankara kutsub erakorralise kohtumise kokku NATO harta neljanda peatüki alusel.

Peatüki kohaselt konsulteerivad liikmesmaad koos mil iganes neist kas või ühe hinnangul on ükskõik millise osapoole territoriaalne terviklikkus, poliitiline sõltumatus või julgeolek ohustatud.

NATO harta viienda peatüki kohaselt on rünnak ühe liikmesmaa vastu rünnak kogu ühenduse vastu.

Davutoğlu sõnul tulistati lennuk alla rahvusvahelises õhuruumis, kui see üleeile eksikombel lühiajaliselt Süüria õhuruumi sattus. Ta lisas, et lennuk ei olnud luurelennul, vaid treeninglennul ja katsetas radarisüsteemi.

Türgi riigitelevisioon teatas täna pärastlõunal, et lennuki vrakk on leitud ning see paikneb Vahemeres tuhande meetri sügavusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles