Ugandas langesid mudalihke ohvriks kahe küla elanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uganda idaosas asuvates külades mattis mudalihe täna enda alla 15 maja, piirkonnas, kus mitmed sajad inimesed on hukkunud sarnastest katastroofides viimaste aastate jooksul, ütles Punane Rist.

«Me teame, et vähemalt 15 maja mattusid muda alla, kuid me ei tea, kui palju inimesi nendes sees oli,» ütles Punase Risti pressiesindaja Catherine Ntabadde.

Tema sõnul on üheksa viga saanud inimest viidud lähedal asuvasse haiglasse, vahendas AFP.

Maalihe toimus mägises Bududa distriktis Namaga ja Bunakasala külades.

Uganda valitsus lisas, et on liiga vara, et anda kinnitust hukkunute täpsest arvust. «Me teame, et surmasaanuid on ja kodud on hävinud, kuid meile ei ole veel detaile kinnitatud ning meie meeskond saabub koha peale homme hommikul.»

See on kolmas kord, kui Ugandat on tabanud mudalihkest põhjustatud katastroof. Eelmisel aastal mattus Mabono külas muda alla mitukümmend inimest, kellest kõik hukkusid.

2010. aasta märtsis suri Bududa distrikti maalihkes rohkem kui 300 inimest.

Peale õnnetust ütlesid Uganda autoriteedid, et nad paigutavad ümber pool miljonit mägises piirkonnas elavat inimest, et vähendada lihete riski.

Samuti ehitas valitsus uued kodud sajale perele 600-st, kes jäid 2010. aasta õnnetuses kodutuks. Ülejäänud inimesed paigutati ajutistesse varjupaikadesse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles