Türgi kaalub Süüria vooluga varustamise peatamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ähvardab lõpetada Süüria vooluga varustamise.
Türgi ähvardab lõpetada Süüria vooluga varustamise. Foto: SCANPIX

Türgi kaalub lähipäevadel, kas peatada Süüria vooluga varustamine pärast seda, kui Damaskus tulistas alla nende hävitaja, ütles esmaspäeval asepeaminister Bulent Arinc.

«Me kaalume seda, kuigi humanitarkaalutlustel peab tõdema, et inimeste igapäevaelu saab tugevasti mõjutatud. Praegu me veel jätkame voolueksporti, kuid lähipäevil tuleb selles osas otsus langetada,» märkis minister.

NATO asub Türgi ja Süüria vahelist konflikti seoses rahvusvahelises õhuruumis alla tulistatud sõjalennukiga arutama teisipäeval erakorralisel istungil.

Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu ütles varem pühapäeval riigitelevisioonile, et Ankara kutsub erakorralise kohtumise kokku NATO harta neljanda peatüki alusel.

Peatüki kohaselt konsulteerivad liikmesmaad koos mil iganes neist kas või ühe hinnangul on ükskõik millise osapoole territoriaalne terviklikkus, poliitiline sõltumatus või julgeolek ohustatud.

NATO harta viienda peatüki kohaselt on rünnak ühe liikmesmaa vastu rünnak kogu ühenduse vastu.

Davutoğlu sõnul tulistati lennuk alla rahvusvahelises õhuruumis, kui see reedel eksikombel lühiajaliselt Süüria õhuruumi sattus. Ta lisas, et lennuk ei olnud luurelennul, vaid treeninglennul ja katsetas radarisüsteemi.

Türgi riigitelevisioon teatas pühapäeva pärastlõunal, et lennuki vrakk on leitud ning see paikneb Vahemeres «tuhande meetri» sügavusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles