Leedu spiiker soovitas Hispaania ekspeaministril KGB-muuseumi külastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arunas Valinskas.
Arunas Valinskas. Foto: Reuters / Scanpix

Leedu parlamendijuht Arunas Valinskas soovitas Hispaania endisel peaministril Felipe Gonzalez Marquezil külastada Vilniuses asuvat KGB-muusemi ning sinna jäädagi, kui talle peaks seal meeldima.


Valinskas osales eelmisel nädalal Pariisis Euroopa Liidu riikide parlamendijuhtide konverentsil ning tegi selle ettepaneku vastuseks Gonzalez Marquezi väitele, et Leonid Brežnevi aegne Nõukogude Liit oli ettearvatavam kui praegune Venemaa ning pidas kinni rahvusvahelistest kokkulepetest, mistõttu Euroopa võis end kindlamalt tunda, vahendas uudisteagentuur BNS.

«Praegused ajad pole kindlasti halvemad kui need, mil Nõukogude Liidu eesotsas oli Leonid Brežnev. Meie riik teab seda kohe väga hästi. Kui härra Gonzalez Marquez kahtleb selles, siis kutsun teda külastama Vilniuses asuvat KGB-muuseumi. Kui teile meeldib seal, siis võite sinna jäädagi,» edastas Leedu parlamendi pressitalitus Valinskase arvamusavaldust Pariisi konverentsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles