NATO käsitleb Süüria ja Türgi vahelist intsidenti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ja Süüria lipp
Türgi ja Süüria lipp Foto: SCANPIX

Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsioon (NATO) käsitleb täna Süüria ja Türgi vahelist intsidenti.

Süüria tulistas möödunud nädala reedel alla Türgi  F-4 Phantom hävitaja, edastab AFP.

NATO-sse kuuluvad riigid arutavad Brüsselis Türgi palvel hävitaja allatulistamist.

Türgi kinnitusel oli nende hävitaja rahvusvahelises õhuruumis. Süüria kinnitusel oli aga Türgi hävitaja tunginud nende õhuruumi, olles Süüria rannikust vaid kilomeetri kaugusel.

Türgi ja Süüria vahelised suhtes on teravnenud alates sellest, kui Türgi mõistis hukka Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja tema valitsuse sõjalise tegevuse, mis on suunatud Süüria tsiviilisikute vastu.

Türgi asepeaministri  Bulent Arinci andmetel tulistas Süüria veel teist Türgi lennukit. Türgi välisministeerium teatas, et see kannatada ei saanud ning jõudis baasi tagasi.

Tegemist oli transpordilennukiga, mis saadeti koos nelja helikopteri ja kahe laevaga alla tulistatud hävitajat otsima. Türgi andmetel tulistas Süüria selle lennuki suunas soojusele reageeriva raketi.

Arinci sõnul on mõlemad intsidendid kahetsusväärsed. Türgi esindaja kinnitusel ei plaani Türgi nende tõttu sõjalisi aktsioone, vaid püüab probleemi lahendada rahumeelselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles