Rahvusvahelises krediitkaardihaarangus vahistati 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks haarangus vahistatutest oli Mir «JoshTheGod» Islam, kelle New Yorgi Manhattani föderaalkohus eile kautsjoni vastu vabastas.
Üks haarangus vahistatutest oli Mir «JoshTheGod» Islam, kelle New Yorgi Manhattani föderaalkohus eile kautsjoni vastu vabastas. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelises haarangus krediitkaardipetiste tabamiseks vahistati USAs ja mujal vähemalt 26 inimest, ütlesid võimud eile.

Ühendriikide prokuröri Preet Bharara sõnul avastati «hingematvalt ulatuslik küberpettuste võrgustik», mis tegutses USAs, Kanadas ning 11 Euroopa ja Aasia riigis.

Kurjategijad pakkusid müügiks varastatud ID- ja krediitkaarte ning võltsdokumente ja häkkervara, rääkis Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) New Yorgi osakonna asedirektor Janice Fedarcyk.

Kaheaastane politseioperatsioon algas 2010. aasta juunis, kui FBI seadis sisse põrandaaluse veebifoorumi, et meelitada ligi pangaandmetega hangeldajaid ja teha kindlaks nende IP-aadressid.

Prokuratuuri sõnul aitas see FBI-l võimalikke pettusohvreid hoiatada ja hoida ära rohkem kui 205 miljonit dollarit majanduslikku kahju.

FBI tuvastas 411 000 riskiohtu sattunud krediit- ja deebetkaarti ning 47 ettevõtet ja asutust, kelle arvutivõrkudesse oli sisse murtud.

USAs võeti haarangus kinni 11, Suurbritannias kuus ning Bosnias, Itaalias ja Jaapanis kaks inimest. Bulgaarias, Norras ja Saksamaal vahistati üks kahtlusalune.

Peale nende riikide osalesid operatsioonis ka Austraalia, Kanada, Makedoonia, Prantsusmaa ja Taani võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles