Clinton: USA-l ja Venemaal on erimeelsusi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga Helsingis.
USA välisminister Hillary Clinton koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga Helsingis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide välisminister Hillary Clinton tõdes täna Soomes, et Venemaal ja USA-l on erimeelsusi, kuid samas tehakse ka palju koostööd.

Ühendriigid hindavad häid suhteid Venemaaga, kinnitas ta. «Kuid meil on ka erinevusi. Püüame otsida lahendusi, et kuidas nendega toime tulla,» lisas Clinton.

USA välisministri sõnul teevad kaks suurriiki tõsist koostööd, kuid kõik ei pääse alati meediasse. «Võitleme koos näiteks naftalekete vastu,» selgitas ta.

Praeguste peamiste erimeelsustena tõi ta välja Süüria-teema ja raketikaitse. «Me peame tihendama koostööd mitte üksnes riikide tasandil, vaid ka firmade ja inimeste vahel,» ütles Clinton.

Hillary Clinton külastas Soomet viimati 1996. aastal ja siis oli tema rolliks olla USA presidendi Bill Clintoni abikaasa. Täna ta tõdes, et Helsingis on tore olla ka välisministrina.

«USA-l ja Soomel on mitmeid tähtsaid ühiseid huvisid,» nentis ta ja tõi esile naiste õigused ja arenguküsimused.

Välisminister Erkki Tuomiajaga rääkis ta humanitaarsest koostööst Süürias ja Afganistanis. «Soome on näidanud kohustustest kinnipidamist. Tahan kiita Soomet osalemise eest eelkõige Afganistani naise olukorra paranemises. Kõik teavad Soome head tööd inimõiguste vallas nii kodumaal kui ka mujal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles