Pakistanis rünnati Sri Lanka kriketikoondislasi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistanis Lahores tulistas kümmekond relvastatud ja maskides meest Sri Lanka kriketikoondislaste bussi, hukkus viis ja viga sai kuus inimest.


Rünnaku sooritanud meeste kohta teavet pole, kuid esialgsetel andmetel oli tegemist hästi kavandatud intsidendiga, vahendas

Guardian

.

Kõik viis hukkunut on politseinikud, kes kuulusid bussi eskortinud korrakaitsejõudude gruppi. Kuus haavatut on kõik kriketimängijad.

Kuriteo viis meenutab eelmise aasta novembris Mumbai terrorirünnakuid, ütles Punjabi provintsi kuberner Salman Taseer. «Ütleksin, et tegutsemisviis oli sama ja terroristid samuti,» märkis ta.

Mumbai rünnakus eelmisel aastal hukkus 179 inimest.

Taseeri sõnul oli tegemist väljaõpetatud kurjategijate ja mitte lihtinimestega.

«See oli terrorirünnak ja terroristid kasutavad automaate, käsigranaate ja teisi relvi,» ütles Lahore politseijuht Haji Habibur Rehman.

Politseijuhi sõnul oli rünnakus osalenud mehi umbes 12. 

Sri Lanka president Mahinda Rajapaksa mõistis rünnaku hukka ja kutsus sportlased otsekohe koju tagasi, vahendas AP.

Riigipea korralduse järgi peab välisminister sõitma Pakistani ja aitama kriketimeeskonnal seal lahkuda ning ühtlasi hoolitsema sportlaste turvalisuse eest.

Sri Lanka ametivõimud teatasid, et Tamili Tiigrid nende andmetel rünnakuga seotud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles