Ukraina parlament vallandas välisministri

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Volodõmõr Ogrõzko
Ukraina välisminister Volodõmõr Ogrõzko Foto: AFP / Scanpix

Ukraina ülemraada ehk parlament vabastas täna ametist välisminister Volodõmõr Ogrõzko.


Ministri vallandamist toetas 250 saadikut hääletusel osalenud 429st, vahendas Interfax. Kokku on parlamendis 450 saadikut. 

Parlamendi rahuolematuse taga on Ukraina territoriaalne vaidlus Rumeeniaga Musta mere laiu pärast ja Ukraina-Vene suhted suursaadik Viktor Tšernomõrdini hoiatamise tõttu, vahendas RIA Novosti.

Ministri tagandamist ebaprofessionaalse tegutsemise pärast nõudsid opositsiooniline Regioonide Partei ja Kommunistlik Partei.

ÜRO rahvusvaheline kohus otsustas veebruaris määrata osa vaidlusalusest territooriumist Mustas meres Ukrainale ja osa Rumeeniale, kuid Bucharest sai suurema tüki.

Veebruaris hoiatas Ukraina välisministeerium Vene suursaadikut Viktor Tšernomõrdinit, et ta võidakse kuulutada Ukraina ja tema juhtide kohta lausutu tõttu persona non grataks.

USA suursaadik Kiievis William B. Taylor väljendas ministri ametist vabastamise üle imestust, vahendas Interfax.

«Minu jaoks on see üllatus. Olen ülimalt hämmeldunud... Minister Ogrõzko on professionaalne diplomaat, soovin talle kõike paremat,» rääkis Taylor täna Kiievi ajakirjanikele.

Samas väljendas ta lootust, et Ukraina välispoliitika jätkab ka lähitulevikus liikumist varemvalitud suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles