Hispaanias kukkus kustutustöödel alla kaks kopterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõlengud Hispaanias.
Maastikupõlengud Hispaanias. Foto: SCANPIX

Hispaania idaosas kukkus esmaspäeval alla kaks kustutustöödel osalenud päästekopterit, üks pilootidest on kadunud ja kaks sai vigastada, teatasid võimuesindajad.

Üks kopteritest kukkus alla Valencia lähedal asuva Forata veehoidla juures, õhusõidukit juhtinud pilooti pole õnnestunud leida.

Teine kopter kukkus alla Sierra Martesis ja mõlemad selle lendurid toimetati haiglasse. Nende seisundi kohta pole esialgu informatsiooni.

Hispaania idaosas asuvat Valencia piirkonda laastab kaks maastikupõlengut, mis on sundinud juba tuhandet inimest oma kodudest põgenema, võimude sõnul ei näita tulekahjud vaibumise märke.

Pühapäeval püüdsid 2000 tuletõrjujat ning 40 tuletõrjelennukit ja -kopterit takistada leekide levimist elurajoonidesse. Hispaania meedia andmetel on tulekahjud hävitanud juba 30 000-40 000 hektarit metsa. Tegemist on viimase 20 aasta rängimate põlengutega. Võimud on evakueerinud tulekahjude teelt ligi tuhat inimest, kümned maanteed on põlengute tõttu suletud.

Esimene tulekahju puhkes neljapäeval Cortes de Pallas päikesepaneelide paigaldamisel elamutele. Võimud on võtnud kaks inimest vahi alla. Teine tulekahju sai laupäeval alguse Andillas.

Põlengute levimisele aitab kaasa ligi 40 kraadini tõusnud õhutemperatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles