Assad kahetseb Türgi sõjalennuki allatulistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad 26. juunil.
Süüria president Bashar al-Assad 26. juunil. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad väljendas kahetsust selle eest, et riigi relvajõud tulistasid 22. juunil alla Türgi hävitaja.

«Lennuk lendas õhukoridoris, mida on minevikus kolm korda kasutanud Iisraeli õhuvägi,» ütles Assad täna avaldatud intervjuus Türgi ajalehele Cumhuriyet, vahendas AFP.

Assad, kes enda sõnul kahetseb vahejuhtumit sada protsenti, lükkas tagasi Türgi süüdistuse, et süürlased tulistasid treeninglennul olnud F-4 Phantomi alla meelega.

«Riik, mis on sõjajalal, tegutseb alati niimoodi, see lennuk lendas väga madalal kõrgusel ja tulistati alla õhutõrje poolt, mis ajas selle segamini Iisraeli lennukiga, mis ründas Süüriat 2007. aastal,» väitis Assad.

Ta lisas, et lennuki alla lasknud sõduril ei olnud radarit ja nii ei saanud ta kuidagi teada, mis riigi lennukiga tegemist oli.

Assad avaldas ka kaastunnet F-4 kahe piloodi omastele.

«Kui lennuk oleks alla lastud rahvusvahelises õhuruumis (nagu väidab Ankara), ei oleks me kõhelnud vabandust palumast,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles