Politseinikud otsisid läbi Sarkozy kodu ja töökoha

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsuse politseinikud otsisid täna seoses ebaseadusliku valimiskampaania rahastamise uurimisega läbi riigi endise presidendi Nicolas Sarkozy kodu ja töökoha.

Läbiotsimine on seotud riigi rikkaima naise, L’Oréali kosmeetikaimpeeriumi pärijanna Liliane Bettencourti rahaasjade skandaaliga, millega on väidetavalt seotud ka endine võimuerakond, vahendas uudisteagentuur AFP.

Reidi eesmärgiks oli leida tõendeid, nagu oleks Sarkozy partei saanud 2007. aasta presidendivalimiste kampaania ajal ebaseaduslikke annetusi, mis ületasid mitmekordselt seadusega lubatud 7500 eurot.

Bettencourti endise raamatupidaja Claire Thibout´ väitel anti toona Sarkozy presidendivalimiste kampaania juhile ja endisele tööministrile Éric Woerthile üle 150 000 euro.

Väidetavalt sai endine president Bettencourti käest raha pidevalt ka varem, ajal, mil ta töötas sama Pariisi linnaosa juhina, kus ka Bettencourtid elavad.

Sarkozy ja Woerth on kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles