Prantsusmaa: ÜRO toetab Aafrika vägede Malisse saatmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timbuktus asuv Sankore mošee kuulub samuti UNESCO maailmapärandi nimekirja.
Timbuktus asuv Sankore mošee kuulub samuti UNESCO maailmapärandi nimekirja. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa väljendas teisipäeval veendumust, et ÜRO Julgeolekunõukogu võtab varsti vastu resolutsiooni, mis lubab saata Lääne-Aafrika väed Mali põhjaossa mässajatega võitlema.

«Oleme veendunud, et see võetakse vastu,» ütles välisminister Laurent Fabius.

Lääne-Aafrika riikide ühendus ECOWAS on öelnud, et neil on 3000 sõdurit valmis saatmiseks Mali põhjaossa, mille pärast võitlevad tuareegi separatistid ja islamiäärmuslased.

«See võimaldaks meie Aafrika sõpradel langetada rea otsuseid, loomulikult rahvusvahelise toetusega,» ütles Fabius.

Guinea president Alpha Condé ütles teisipäeval, et ainult Mali rahvusliku ühtsuse valitsusel on seaduslik õigus taotleda Aafrika riikide sõjalist sekkumist.

Condé rõhutas, et MNLA (tuareegide Azawadi Vabastamise Rahvusliku Liikumise) vastu sõtta minek on välistatud, aga «me peame võitlema kõigi teiste terroristlike jõududega». Kui MNLA võitlejad soovivad toetada piirkondlikke vägesid võitluses islamistidega, siis on nad loomulikult teretulnud, lisas Guinea riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles