Piltuudis: Ukraina politsei kasutas pisargaasi keeleseaduse vastaste tõrjumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kiievi kesklinnas 4. juunil.
Meeleavaldus Kiievi kesklinnas 4. juunil. Foto: SCANPIX

Ukraina politsei kasutas täna pisargaasi, et laiali ajada keeleseaduse vastu protestijaid, mõned inimesed said kaootilises meeleavalduses vigastada.

Opositsioon reageeris väga raevukalt eile Ukraina parlamendis vastu võetud keelepoliitika aluste seaduse vastu, mis muudab vene keele riigi teiseks keeleks. Keeleseaduse üle hääletamine polnud eile ülemraada päevakavas.

Kuni tuhat inimest, sealhulgas poksija ja opositsiooniliider Vitali Klitško, korraldas Kiievi kesklinnas vihase protesti ning meeleavaldajate ja politsei vahel toimusid kokkupõrked, ütles AFP korrespondent. Klitško sõnul visati tema suunas klaaspudel, mis vigastas ta kätt.

«See ei ole ainult keeleprobleem, see jagab riigi kaheks,» sõnas Klitško.

Politseinikud kasutasid pisargaasi, et saada olukord oma kontrolli alla.

Täna teatas Ukraina ülemraada esimees Volodõmõr Lõtvõn oma tagasiastumisest. Mees oli vihane, et teda ei teavitatud  keeleseaduse viimasest lugemisest. «Mind peteti, Ukrainat peteti, inimesi peteti,» ütles ta pärast eilset hääletust, kust esimees puudus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles