Floridas eestlase uppumissurmast päästnud vetelpäästja vallandati töölt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käesoleva nädala esmaspäeval juhtus Floridas Hallandale’I rannas intsident, kus vetelpäästja sööstis appi uppumisohtu sattunud 21-aastasele eestlasele. Kuna mees jättis selleks ajaks enda vastutusala valveta, lasti ta töölt lahti.

Eestlane oli ujuma sattunud rannaribal, kus rannavalvet ei olnud ning külastajaid on hoiatatud, et nad ujuvad seal enda vastutusel. 21-aastane rannavalvur Tomas Lopez jooksis sündmuspaigale, kus avastas, et pealtnägijad olid eestlase juba veest välja tõmmanud ning Lopez ja rannas olnud meditsiinitöötaja hoolitsesid mehe eest kiirabi tulekuni, vahendas SunSentinel.

BBC uudistele teadaolevalt viibib mees intensiivraviosakonnas.

Selle peale lasti rannavalvur aga lahti, sest ta lahkus oma vastutusalast, jättes selle valveta. Vetelpääste firma ametnike sõnul toimus intsident 457 meetri kaugusel vetelpäästja vastutusalast.

Lopezi vallandamine tekitas aga avalikkuses suure pahameele. Lopezi toetuseks lahkusid töölt veel kaks vetelpäästjat.

Linna kõneisik Peter Dobens ütles, et linn ei taga vetelpääste kohalolekut elumajade juures oleval rannaalal. Dobens lisas, et ta ei kahtle Lopezi headest kavatsustest, aga vetelpäästefirma prioriteet on tagada turvalisus nende hallataval alal.

«Me ei ole päästeamet. Me oleme rangelt rannavalveorganisatsioon,» ütles Dobens.

Lopez ise ütles uudistekanalile CBS, et ei kahetse seda, et tööst ilma jäi.

«See on naeruväärne, et silt määrab selle, kas inimene võib end turvaliselt tunda või mitte,» ütles Lopez.

Välisministeerium ütles neljapäeva õhtul, et vähemalt esialgu ei ole keegi nende poole abi saamiseks pöördunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles