Wikileaks avaldab Süüria poliitiliste juhtide elektronkirjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poster Ecuadori saatkonna ees Londonis.
Poster Ecuadori saatkonna ees Londonis. Foto: SCANPIX

Wikileaks teatas täna, et nad avaldavad 2,4 miljonit elektronkirja, mille on alates 2006. aasta augustist kirjutanud Süüria poliitilised tegelased, ministeeriumid ja ettevõtted.

Salastatud dokumente avaldava ühenduse pressiesindaja Sarah Harrison ütles täna, et Wikileaks teeb avalikuks Süüria valitsuse ja Lääne ettevõtete kirjavahetused, vahendas CNN.

Koduleheküljel saab muu hulgas näha 400 tuhandet araabia- ja 68 tuhandet venekeelset kirja.

Harrison lisas, et Wikileaksil on praegu raske aeg, kuid «nad püüavad sellest üle saada».

Wikileaksi asutaja Julian Assange’i sõnul on «see piinlik nii Süüriale kui ka tema vastastele», sest failid paljastavad lisaks Süüria valitsuse tööle, kuidas «Lääne firmad ütlevad üht, kuid teevad teist.»

«Elekronkirjade avaldamise eesmärgiks ei ole üksteise kritiseerimine, vaid teiste huvidest, tegudest ja mõtetest arusaamine. Ainult mõistmise kaudu saame Süüria konflikti lahendada,» lisas Assange.

Julian Assange`i süüdistatakse kautsjonireeglite rikkumises ning praegu otsib ta asüüli Londonis asuvast Ecuadori saatkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles