NTC: Liibüa seaduste peamine allikas peab olema islam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Liibüa ametistlahkuv Rahvuslik Üleminekunõukogu ütles täna, et islamiseadused peaksid olema peamiseks seadusandluse allikaks ja seda põhimõtet ei tohiks rahvahääletusele panna.

«Liibüa rahvas on seotud islami kui religiooni ja seadustega... Seega soovitab Rahvuslik Üleminekunõukogu, et (järgmine) kongress teeks šariaadi peamiseks seadusandluse allikaks. Ja seda ei tohiks rahvahääletusele panna,» ütles nõukogu pressesindaja Saleh Daroub Tripolis ajakirjanikele.

Liibüalased valivad laupäeval oma esimest rahvakongressi, mis peab moodustama uue valitsuse ja põhiseadusliku assamblee.

Vastavalt eksdiktaator Muammar Gaddafi kukutamise järel võimule tulnud üleminekunõukogu plaanile pannakse põhiseadus seejärel rahvahääletusele.

Algselt 19. juunile määratud valimised lükati ametnike sõnul tehnilistel ja logistilistel põhjustel edasi. Valimisteks on end registreerinud 2,7 miljonit liibüalast ehk umbes 80 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Pärast taotlejate sõelumist on järele jäänud 2501 sõltumatut kandidaati ja 1206 poliitiliste ühenduste esindajat. Kandidaate on esitanud 142 ühendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles