Freedom House: Ukraina meediavabadus kahaneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tsensuuri vastane meeleavaldus Kiievis 2010. aastal.
Pildil tsensuuri vastane meeleavaldus Kiievis 2010. aastal. Foto: SCANPIX

Ukraina ajakirjandusvabadus on kahanemas, teatas neljapäeval demokraatia, poliitiliste õiguste ja inimõiguste olukorda jälgiv USA vabaühendus Freedom House.

«Viimase aasta arengud Ukraina meediakeskkonnas kinnitavad muret, et pressivabadus kahaneb ja paljude meediaväljundite sõltumatus on ohus,» öeldi Freedom House’i raportis pealkirjaga «Häirekella löömine, teine raund: demokraatia kaitsmine Ukrainas».

Murettekitavate arengute hulka kuuluvad korruptsioon ning meedia suurenev sõltuvus poliitika- ja äriringkondade mõjust, samuti napib trüki- ja võrgumeedias pluralismi ja erapooletust.

Lisaks tõi raport probleemidena esile riigile kuuluvate meediaorganisatsioonide erastamise venimise, üksikisikute, ettevõtete ja valitsuse monopoli meediasfääris, üha sagedasema haldus- ja seadusandlike vahendite kasutamise meedia töö segamiseks ja takistamiseks ning «spondeeritud» teabe üha suurem tooniandmine.

Positiivsete arengutena tõi raport välja avalikule teabele juurdepääsu tagava seaduse jõustumise 2011. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles