Hiinas vabastati inimkaubanduse jõukude purustamise järel 181 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lapsed.
Hiina lapsed. Foto: SCANPIX

Hiina politsei tabas kaks suurt laste inimkaubandusega tegelevat rühmitust ning vabastas 181 last, ütlesid ametivõimud.

Politseinikud vahistasid 802 kahtlusalust tervet riiki hõlmava operatsiooni käigus, ütles justiitsministeerium oma teadaandes, vahendas BBC.

Röövitud lapsed müüakse tihti adopteerimiseks, tööjõuks või teenijateks. See on Hiinas muutunud suureks probleemiks ning kriitikud süüdistavad ühe lapse poliitikat ja mitterangeid lapsendamisseadusi, mis on loonud eeldused jõudsalt kasvavale inimkaubanduse turule.

Operatsiooni käigus vabastati lapsed 15 regioonis ja provintsis, sealhulgas Hebeis, Shandongis, Sichuanis ja Yunnanis.

2011. aasta detsembris jõuti jõukudele jälile, kui neli isikut üritasid Henani provintsis imikuid müüa.

Ministeeriumi kinnitusel võeti peamine kahtlusalune Shao Zhongyuan kinni Pingyi maakonnas Shandongi provintsis. Väidetavalt juhtis ta rühma, mis tegeles rohkem kui saja lapse müümisega.

2011. aasta märtsis avaldas ministeerium raporti, mille järgi on politsei päästnud kümneid tuhandeid röövitud naisi ja lapsi. Ühe haarangu käigus võeti kinni jõuk, mis müüs Hiina naisi prostitutsiooni eesmärgil Angolasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles