Clinton kohtus Palestiina esindajatega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähis-Ida riike külastav USA riigisekretär Hillary Clinton kohtus täna Palestiina liidritega, kes nõuavad endiselt Gaza sektori avamist ja blokaadi lõpetamist.


Eile Jeruusalemmas Iisraeli esindajatega kohtunud endine esileedi kohtus täna Palestiina riigipea Mahmoud Abbasi ja peaministri Salam Fayyadiga. Kohtumine leidis aset Jordani jõe Läänekalda linnas Ramallah´s, vahendas AFP.

Clinton kutsus Iisraeli üles saatma humanitaarkriisis vaevlevasse Gaza sektorisse rohkem abi ja lubas teha jõupingutusi elujõulise Palestiina riigi loomiseks.

Palestiina esindajad nõuavad endiselt islamistliku äärmusrühmituse Hamas kontrollitava Gaza sektori piiride avamist ja blokaadi lõpetamist. Samuti soovisid Abbas ja Fayyad, et Iisrael lõpetaks okupeeritud Läänekaldal uute asunduste rajamise ja Ida-Jeruusalemmas asuvate palestiinlaste kodude lammutamise, teatas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles