Aasta esimeses Pamplona härjajooksus sai viga neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamplona härjajooks
Pamplona härjajooks Foto: SCANPIX

Hispaanias Pamplonas toimus täna iga-aastaste San Fermini pidustuste esimene härjajooks, milles sai vigastada neli inimest.

Ühegi kannatanu vigastused ei ole tõsised, ehkki üht lõpumeetritel kukkunud meest lohistas härg, sarv särgikraest läbi, areenini kaasa, ütles kiirabi pressiesindaja.

Närvikõdi ihkavad hispaanlased ja välismaalased lidusid mööda Pamplona kitsaid munakivitänavaid kuue võitlushärja ja kuue härjavärsi ees, aeg-ajalt ärevalt pilke selja taha heites.

Suur rahvahulk sörkis härgade taga ning kõnniteed ja rõdud olid täis ergutajaid ja kaasaelajaid.

Korraldajate esindaja sõnul kestis 848,6 meetri pikkune jooks härjavõitlusareenile kaks minutit ja 53 sekundit.

Härjajooks on eile ametlikult alanud üheksa päeva kestvate pidustuste kõrghetk ja esimene jooks toimub hommikul kell kaheksa, pärast veini- ja mölluküllast ööd.

Igal aastal saab härjajooksudes viga 200-300 inimest. Viimane surmajuhtum oli kolme aasta eest, kui härg torkas sarvedega surnuks 27-aastase hispaanlase.

San Fermini pidustused kestavad 14. juulini. 200 000 elanikuga Pamplona paisub sel ajal miljonilinnaks. Pidustuste ametliku avamise ja hommikused härjajooksud edastab televisioon otsesaadetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles