McCain süüdistas Obamat Süüria osas tegevusetuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator ja endine presidendikandidaat John McCain.
USA senaator ja endine presidendikandidaat John McCain. Foto: SCANPIX

USA mõjukas senaator John McCain süüdistas pühapäeval president Barack Obamat ja administratsiooni «häbiväärses» tegevusetuses Süüria konflikti osas.

«On tõsiasi, et Ühendriigid ei ole juhtohjadest kinni haaranud,» rääkis endine vabariiklaste presidendikandidaat telekanalile CBS.

«Bashar al-Assad on mõrvanud nüüdseks 14 000 inimest,» viitas McCain Süüria presidendile, kelle valitsusväed on üritanud 16 kuud ülestõusu maha suruda. «Ameerika Ühendriikide tegevus on seni olnud häbiväärne ja närune.»

Vietnami sõja veteranist McCain on kongressi juhtivad julgeolekueksperte. Ta on pikka aega argumenteerinud, et Washington peaks Assadi-vastaseid ülestõusnuid relvadega toetama.

Obama on seni nõudnud Assadilt tagasiastumist ja pakkunud opositsioonile logistilist abi, kuid tema administratsioon on välistanud sõjalise sekkumise Süüria konflikti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles