Belgia turismiametnikud kaebavad ilmabüroo halva ilmaennustuse eest kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia kuurordis Oostendes asuv rand.
Belgia kuurordis Oostendes asuv rand. Foto: SCANPIX

Mitme Belgia kuurordi turismiametnikud plaanivad pikaajalist vihmast ilma lubanud ilmabüroo kohtusse kaevata, sest paljud turistid on oma puhkused tühistanud.

Mereäärsed turismikeskused on väga ärritunud kommertsliku ilmaennustaja peale, kes lubas ülejäänud suveks halba ilma. Selle tõttu on hotelliomanike sõnul ilma jäädud «miljonitest eurodest», vahendas The Telegraph.

Turismiametnikud ütlesid, et ilmabüroo Meteo Belgique ennustus, mis lubas juulis ainult viieks päevaks üle 25-kraadist ilma ja halba ilma augusti esimeseks pooleks, on ärile olnud «hävituslik».

Kohalike hotellide ja restoranide föderatsiooni liikmed on öelnud, et nad kaebavad büroo «valeinformatsiooni» avalikustamise eest kohtusse.

«Me oleme üle koormatud inimeste kõnedest, kes soovivad oma puhkust tühistada,» ütles Knokke-Heisti linna turismi eest vastutav Daniel De Spiegelaere. «Need pikaajalised ennustused on ebateaduslikud ja nende paikapidavuse tõenäosus on ainult 50 protsenti.»

Meteo Belgique esindaja Xavier Lizini sõnul on nende ilmaennustused piisavalt usaldusväärsed, et neid edastada ja avaldada.

«Me arendame hooajalisi ilmatrende objektiivsete faktorite alusel. Muidugi ei ole nad nii usaldusväärsed kui täpsemad kolmepäevased ilmaennustused, kuid ettevõtted ja teised asutused on meilt pidevalt küsinud pikemajalisi ennustusi,» lisas Lizin.

Belgia 65-kilomeetrise ranniku kuurordid teenivad aastas ligi 2,8 miljardit eurot ning kolmandik rahast tuleb sisse juulis ja augustis.

Ilmaennustus avaldati flaami tabloidajalehes Het Laatste Nieuws.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles