Palestiinas toimuvad kohalikud valimised 20. oktoobril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina president Mahmoud Abbas.
Palestiina president Mahmoud Abbas. Foto: SCANPIX

Jordaani jõe läänekaldal asuv Palestiina Omavalitsus teatas täna, et oktoobris toimuvad palestiinlaste territooriumil esimesed kohalikud valimised pärast 2006. aastat.

«Palestiina Omavalitsus otsustas tänasel istungil, et 20. oktoobril toimuvad kohalikud, munitsipaal-ja piirkondlikud valimised kogu Palestiina territooriumil,» ütles valitsuse ametnik AFP-le.

Läänekaldal tegutsev valitsus ütles eelmisel aastal, et kohalikud valimised toimuvad 9. juulil, kuid pärast Hamasi ja Fatah’ lepituslepingu allkirjastamist lükati valimised 22. oktoobrile.

Leping, mille eesmärgiks oli lõpetada aastatepikkune rivaliteet kahe liikumise vahel, tegi ettepaneku seadusandlikuks ja presidentaalseks valimiseks 2012. aasta mais.

Samuti pidid mõlemad pooled saavutama kokkuleppe vahevalitsuse osas, et juhtida palestiinlasi plaanitud valimiste suunas, kuid lahkarvamuste tõttu jäi lepingu täideviimine seisma.

Eelmise aasta juulis teatas palestiinlaste valitsus, et kohalikke valimisi ei saa Gaza sektoris läbi viia, ja süüdistas Hamasi valimiste ettevalmistuste takistamises.

Kuu aega hiljem sätestas Palestiina president Mahmoud Abbas, et valimised «lükatakse edasi määramata ajaks, et sillutada teed Palestiina ühtusleppeks».

Tänane otsus tuli pärast seda, kui Hamas teatas, et nad «peatavad ajutiselt» Gaza keskvalimiskomisjoni töö.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles