Julgeolekutöötajad korraldasid haarangu ka teises Ukraina gaasifirmas

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistuse töötajad eile riikliku energiaettevõtte Naftogaz kontoris.
Ukraina julgeolekuteenistuse töötajad eile riikliku energiaettevõtte Naftogaz kontoris. Foto: AP / Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) töötajad otsisid läbi ka teise energiaettevõtte Ukrtransgazi kontori.


UNIANi teatel soovisid julgeolekutöötajad leida dokumente, mis puudutavad Ukrtransgazi emafirma ehk Ukraina riikliku gaasiettevõtte Naftogaz tehinguid.

Läbiotsimine Kiievi kontoris toimus vaatamata asjaolule, et eile otsustas Kiievi Ševtšenko rajoonikohus, et kõik uurimistoimingud Naftogazi töötajate suhtes tuleb viivitamatult lõpetada.

Eile otsisid SBU eriüksuse Alfa töötajad läbi Naftogazi Kiievi peakontori. Ettevõtte töötajaid kahtlustatakse 6,3 miljardi kuupmeetri transiitgaasi varguses, millest saadav tulu ulatub kuni 7,5 miljardi grivnani.

SBU kinnitusel viiakse läbiotsimised läbi nädala alguses algatatud kriminaalasja raames ja kõik läbiotsimised on kooskõlas seadusega.

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko arvates on läbiotsimiste eesmärgiks riigi gaasisüsteemi halvamine. Tema kinnitusel avaldas president Viktor Juštšenko julgeolekuteenistusele survet selliste haarangute korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles