Sri Lanka kriketikoondise ründajaid pole leitud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani politsei avalikustas täna neli joonistust arvatavatest püssimeestest, kes ründasid sel nädalal Sri Lanka kriketikoondist, kuid kahe päeva jooksul pole juurdluses veel läbimurret saavutatud.


Lahore peastaadionile teel olnud meeskonnale ja seda saatnud politseieskordile sooritatud varitsus šokeeris nii kriketist vaimustuses pakistanlasi kui ka ülejäänud maailma ning suurendas kartust, et tuumarelva omav USA liitlane ei suuda islamistidega toime tulla, vahendas Reuters.

Pakistani politsei andmetel oli ründajaid tosin ning neljast neist on tehtud visandid meediale tunnistuste põhjal, mis saadi ühelt autoomanikult ja ühelt rikšajuhilt. Kahtlusalused paistavad olevat 25 kuni 30 aasta vanused mehed.

Samal ajal on peetud kinni hulgaliselt isikuid, kelle seost rünnakuga pole kindlaks tehtud. Reutersi allika sõnul on uurijad sündmuspaigalt leidnud mobiiltelefoni, mis viis vähemalt ühe «tõelise kahtlusaluse» tabamiseni.

«Me oleme pidanud mõned inimesed kinni, ühe sim-kaardi põhjal, kuid suurt tabamist pole olnud,» tunnistas Lahore politseijuht Habib-ur Rehman kolmapäeva hilisõhtul.

Sri Lanka võimud ei välista, et rünnaku taga võivad olla ka saareriigis nurka surutud Tamili Tiigrid.

Granaatide ja automaatidega relvastatud meeste rünnakus hukkus teisipäeval kuus politseinikku ja kriketikohtumise ametnikke vedanud bussi juht - kõik pakistanlased. Sri Lanka kriketikoondise kuus mängijat ja kaks ametnikku said haavata.

Kaks austraallasest peakohtunikku ja inglasest väljakukohtunik kritiseerisid hiljem kohalike julgeolekujõudude tööd, sest sportlased ja ametnikud jäeti nende sõnul rünnaku alguses kaitseta maha.

Lahore kohalikust administratsioonist on samas avalikult tunnistatud, et politsei hoiatas neid rünnakust ette, mistõttu oleks tulnud julgeolekumeetmeid paremini korraldada. Lähemaid üksikasju rünnaku eel saadud teabe kohta pole avalikustatud.

Punjabi provints on ründajate kohta käiva informatsiooni eest pannud välja 125 000 dollari suuruse vaevatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles