Vahemerel suri janusse 54 sisserändajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu aprillis Itaalia ranniku lähedal merehätta sattunud sisserändajad.
Mullu aprillis Itaalia ranniku lähedal merehätta sattunud sisserändajad. Foto: SCANPIX

Vahemerel suri janusse 54 sisserändajat, ainukesena pääses eluga Eritrea päritolu mees, kelle sõnul ulpis alus lainetel 15 ööpäeva enne kui Tuneesia piirivalvurid neile kalurite õhutusel appi tulid.

Mehe kinnitusel jõudsid nad juba peaaegu Itaalia rannikule, kuid kõva tuul oli nad viimasel hetkel tagasi sundinud.

Põgenikel sai otsa joogivesi ja osa sisserändajatest oli merevett jooma hakanud, mis tegi olukorra vaid hullemaks. Lõpuks hakkasid nad ükshaaval surema.

ÜRO põgenikeorganisatsiooni (UNHCR) eestkõneleja Laura Boldrini avaldas eile imestust, kuidas hätta sattunud sisserändajad niivõrd kauaks abita jäid.

«Kuidas on võimalik, et neid inimesi ei märgatud ja jäeti ilma abita Vahemerel, mis on paksult täis kalastus-, kauba- ja mereväealuseid,» imestas Boldrini Itaalia telekanalile Sky TG24 antud intervjuus.

UNHCRi andmetel on sel aastal Vahemerel hukkunud umbes 170 peamiselt Liibüast Euroopasse pürginud sisserändajat. Samas on 1300 jõudnud elusalt Itaaliasse ja umbes 1000 Maltale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles