Julgeolek Naftogazi tütarettevõtte kontorisse siiski ei pääsenud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ja fotograafid täna Ukrtransgazi peakontori ees.
Ajakirjanikud ja fotograafid täna Ukrtransgazi peakontori ees. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina riikliku gaasiettevõtte Naftogazi tütarettevõtte Ukrtransgazi esindaja sõnul julgeolekuteenistuse (SBU) töötajad nende kontoris läbiotsimist siiski ei korraldanud.


Ukrtransgazi esindaja teatel saabusid ettevõtte esindusse täna tsiviilrõivastuses ja relvastamata SBU uurijad, kes oma ametidokumente näitamata soovisid kontori läbi otsida, teatas Reuters.

SBU uurijad ja organisatsiooni relvastud rünnakrühm Alfa liikmed pidid hoonest aga pärast ettevõtte töötajatega ning kohale saabunud parlamendisaadikutega peetud vaidlusi lahkuma tühjade kätega. Interfaxi teatel kuulusid poliitikud Julia Tõmošenko Blokki.

Pärast eile Naftogazi Kiievi kontoris toimunud SBU haarangut, otsustas Kiievi Ševtšenko rajoonikohus, et kõik uurimistoimingud Naftogazi töötajate suhtes tuleb viivitamatult lõpetada.

SBU lükkas täna ümber kuuldused nagu oleks nende tegevuse eesmärgiks varikorporatsiooni RosUkrEnergo huvide kaitsmine, vahendas RIA Novosti. Ukraina peaminister Julia Tõmošenko süüdistas aga RoSUkrEnergot korruptsioonis.

RosUkrEnergo näol on tegemist Šveitsis registreeritud ettevõttega, mis aitas kolme aasta eest vahendada Venemaa-Ukraina gaasitüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles