Euroliidu liidrid kohtuvad Obamaga kevadises Prahas

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown sel nädalal Washingtonis toimunud kohtumisel.
Barack Obama ja Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown sel nädalal Washingtonis toimunud kohtumisel. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Liidu liidrid ja USA president Barack Obama kohtuvad aprillis Prahas, et arutada ülemaailmset rahanduskriisi ja julgeolekuküsimusi, teatas euroliidu eesistuja Tšehhi.


Obama külastab Tšehhi pealinna 4.-5. aprillil, pärast G20 kohtumist Londonis ja NATO tippkohtumist Strasbourgis. Euroliidu ja USA tippkohtumine toimub 5. aprillil, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi teadet.

«Praha tippkohtumisel võetakse arutusele globaalne finantsarhitektuur ja finantskriisi tagajärjed, aga ka transatlantilise julgeoleku ning sõjalise koostöö küsimused,» ütles Tšehhi peaminister Mirek Topolanek.

Enne euroliidu liidrite esimest kohtumist Obamaga leiab aset Topolaneki ja Obama omavaheline kohtumine.

Tšehhi valitsus, kes on andnud USAle nõusoleku oma territooriumile Ühendriikide raketikilbi radarisüsteemi paigutamiseks, ootab Obamalt raketitõrjeplaanide täpsustamist.

Praha jäi raketikilbiga nõusse Moskva vastuseisust hoolimata, kuid sel nädalal ütles Obama, et vajadus Venemaad ärritava tõrjesüsteemi järele väheneb, kui Iraan oma tuumaprogrammist loobub.

Ta eitas, et on pakkunud Venemaale tehingut, millega USA aeglustaks raketikilbi väljaehitamist, kui Moskva aitaks tal Iraani veenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles