Läti tahab välismaale lahkunuid tagasi meelitada

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Läti lipuga.
Mees Läti lipuga. Foto: SCANPIX

Läti majandusminister Daniels Pavluts soovib kasutusele võtta meetmed, et välismaale kolinud lätlased kodumaale naaseksid.

Pavluts ütles telekanalile LNT antud intervjuus, et Läti majandus areneb ning igal aastal on võimalik luua 15 000 uut töökohta. Majandusministri sõnul tuleb kasutada olemasolevaid inimressursse ning vältida võõrtööjõu kasutamist, vahendas lõunanaabrite uudisteagentuur LETA.

Pavlutsi sõnul tuleb esmalt suurendada Lätis tööjõu tootlikust ja meelitada väljarännanuid teatud erialadel kõrgelt kvalifitseeritud tööjõuga kodumaal. Minister ei täpsustanud, milliseid erialasid ta konkreetselt silmas peab.

Pavlutsi sõnul pole praegu selge, millised spetsialistid on otsustanud Lätist lahkuda, kuidas neil edasi on läinud ning millised on nende prioriteedid. Seetõttu tuleks ministri sõnul astuda nende inimestega kontakti, luues selleks vajalikud infokanalid.

Teise sammuna tuleks ministri sõnul peibutada kodumaale naasvaid inimesi pakkudes neile näiteks abi uue kodu ning lasteaia- ja koolikoha leidmisel.

«Me ei suuda neid kõiki tagasi tuua,» tunnistas Pavluts, kelle sõnul ei tohiks seada ebareaalseid eesmärke, avaldades siiski lootust, et osa välismaal elavaid lätlasi naaseb tagasi kodumaale.

Esimeste konkreetsete ettepanekuteni lootis Pavluts jõuda veel selle aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles