Küsitlus: venelased peavad suurimaks probleemiks narkomaaniat

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käesoleval kuul avaldatud Associated Press-GfK küsitlus näitab, et ligi üheksa venelast kümnest peab narkomaaniat vähemalt «väga tõsiseks» probleemiks Venemaal.

Narkomaaniale jääb napilt alla korruptsioon, mille pärast muretseb 85 protsenti küsitletutest, vahendab ABC News.

Narkomaaniat peab «väga tõsiseks» probleemiks 87 ja «äärmiselt tõsise» probleemina näeb seda 55 protsenti küsitletutest.

Valitsuse andmetel on Venemaal kaks ja pool miljonit narkomaani ning 90 protsenti nendest kasutab heroiini. ÜRO narkootikumide ja kuritegude ameti teatel tarbitakse 143 miljoni elanikuga riigis 70 tonni Afganistanist pärinevat heroiini aastas.

Venemaa narkootikumide vastase võitluse juhi Viktor Ivanovi sõnul tapab heroiin 80 inimest päevas ning 30 000 inimest aastas. Ta lisas, et heroiini kättesaamine riigis on sama lihtne, kui poest šokolaadi ostmine.

AP-GfK küsitlus viidi läbi käesoleval aastal vahemikus 25 mai kuni 10 juuni. Üle riigi osales küsitluses 1675 inimest ning uuringu veaprotsent on 2,9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles