Wikileaks võitis kohtulahingu Islandil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks.org kodulehekülg
Wikileaks.org kodulehekülg Foto: SCANPIX

Internetipaljastustega tuntust kogunud Wikileaks teatas neljapäeval, et saavutas Islandi kohtus võidu panga vastu, mis blokeeris 2010. aastal sellele võrguküljele tehtud annetused.

«Kohus otsustas, et kanal annetusteks tuleb uuesti avada 14 päeva jooksul, vastasel juhul trahvitakse Valitor panka iga päev 6,2 tuhande USA dollariga,» on öeldud Wikileaksi avalduses.

Varem Visa Iceland nime kandnud pank kontrollib Visa ja Mastercardi operatsioone Islandil. 2010. aastal blokeerisid need kaks krediitkaardifirmat Wikileaksile tehtavad maksed.

Wikileaks on esitanud analoogsed hagid ka teistes riikides ja Euroopa Komisjon on algatanud selle olukorra osas uurimise.

2006. aastal asutatud portaal on lekitanud muu hulgas salajast informatsiooni Iraagi ja Afganistani sõja kohta ning USA salajast diplomaatilist kirjavahetust, mis sisaldasid piinlikkust tekitanud ülestunnistusi ning välismaa kõrgete poliitikute kirjeldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles