Saksa valitsus tahab kaitsta religioosset ümberlõikamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa rabide konverentsi juht Pinchas Goldschmidt (vasakul) ja rabi Avichai Apel 12. juulil Berliinis peetud kohtumisel, kus arutleti Saksa kohtu otsuse üle, mis käsitleb ümberlõikamist kehavigastuse tekitamisena.
Euroopa rabide konverentsi juht Pinchas Goldschmidt (vasakul) ja rabi Avichai Apel 12. juulil Berliinis peetud kohtumisel, kus arutleti Saksa kohtu otsuse üle, mis käsitleb ümberlõikamist kehavigastuse tekitamisena. Foto: SCANPIX

Saksa valitsus üritas reedel rahustada juute ja moslemeid, et nad saavad ka edaspidi oma poegi vastavalt usukommetele ümber lõigata, kuigi kohalik kohus oli otsustanud, et see kujutab endast kehavigastuste tekitamist.

Moslemite ja juutide liidrid protestisid Kölni kohtu otsuse vastu juhtumis, kus ühel nelja-aastasel poisil tekkisid pärast protseduuri tüsistused. Saksa meditsiiniliidu juht soovitas sel nädalal, et arstid ei teeks religioossetel põhjustel ümberlõikamisi, enne kui seaduses selgust saadakse.

«Me tahame Saksamaal juutide, moslemite usuelu,» ütles Saksa valitsuse pressiesindaja Steffen Seibert. «Siin riigis peab olema võimalik vastutustundlikult ümberlõikamist sooritada, ilma et kedagi vastutusele võetaks,» ütles ta Berliinis ajakirjanikele.

Ametnikud ütlesid, et valitsus uurib mitmesuguseid juriidilisi võimalusi ja soovib küsimuse kiiremas korras lahendada. Juudi traditsioonid nõuavad, et poisslapsed kaheksa päeva pärast sündi ümber lõigataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles