USA ja Euroopa Liit mõistsid Süüria veresauna hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton.
USA välisminister Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton ja USA välisminister Hillary Clinton mõistsid täna teravalt hukka Süürias Tremsehis (Treimsa) korraldatud veresauna.

Clintoni sõnul on ta uudistest raevus ja tema arvates pole kahtlust, et president Bashar al-Assadi režiim on järjekordselt tahtlikult tapnud süütuid tsiviilisikuid.

Clinton nõudis viivitamatult relvarahu kehtestamist, et ÜRO vaatlejad saaksid lähemalt uurida, mis Tremsehis juhtus.

«Nende veretegude süüdlased leitakse ja võetakse vastutusele,» lubas välisminister.

Clinton nõudis ühtlasi ÜRO Julgeolekunõukogult tegutsemist.

«Ajalugu mõistab selle julgeolekunõukogu karmilt hukka. Selle liikmed peavad endalt küsima, kas Assadi ennekuulmatu vägivalla sallimine on pärand, mille nad tahavad jätta,» lisas Clinton.

Ashton ütles, et tegemist on järjekordse metsiku ja jõhkra kuriteoga Süüria rahva vastu ja Kofi Annani rahuplaani räige rikkumisega.

Süüria autoritaarne režiim süüdistas «verejanulist meediat» ja «terroristlikke jõuke» Treimsehi veresaunas, milles inimõiguslaste sõnul sai surma vähemalt 150 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles