Iraan pakub abi Süüria kriisi lahendamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Ramin Mehmanparast.
Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Ramin Mehmanparast. Foto: SCANPIX

Iraan on valmis koos teiste regiooni riikidega aitama kaasa dialoogi alustamisele Süüria valitsuse ja opositsiooni vahel, vahendas meedia täna Iraani ametniku sõnu.

«Iraan on valmis etendama sobilikku rolli Süürias stabiilsuse ja julgeoleku saavutamisel», vältimaks kriisi «kiiret levimist kogu regiooni», ütles välisministeeriumi pressiesindaja Ramin Mehmanparast Iraani ajalehele.

Teheran on kriisi lahendamisel korduvalt oma abi pakkunud, kuid sellest on keeldunud nii Süüria opositsioon kui ka Lääs ja Araabia riigid, mis süüdistavad Teherani Süüria presidendile Bashar al-Assadile sõjalise abi andmises.

Aktivistide andmeil on mullu märtsis puhkenud rahutustes hukkunud üle 17 000 inimese.

Islamivabariik omakorda süüdistab Läänt ja Araabia riike Süüria mässajate relvadega varustamises, et nad Assadi režiimi kukutaksid.

Täna ilmunud kommentaaris kritiseeris Mehmanparast taas «teatud riike, mis usuvad, et nad suudavad mässuliste relvastamisega Süüria kriisi lahendada».

Lisaks kinnitas ta, et Teheran toetab ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annani rahuplaani, mis ei ole seni küll toimima hakanud, kuid on endiselt «parim lahendus Süüria kriisile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles