Nepalis hukkus bussiõnnetuses 38 hindu palverändurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindu palverändurid.
Hindu palverändurid. Foto: SCANPIX

Vähemalt 38 hindu palverändurit sai täna surma, kui ülerahvastatud buss, mis oli teel Nepali hinduismi festivalile, kaldus maanteelt välja otse jõkke.

Enamik palverändureid olid pärit India põhjaosariigist Uttar Pradeshist ning nad olid teel Nawalparasi distriktis asuvasse templisse, mis asub 150 kilomeetrit Nepali pealinnast Kathmandust, ütles kohalik politseiülem Gyan Bikram Shah.

«Me oleme leidnud 38 surnukeha, nende seas on üks väike tüdruk ja kümme naist. Ülejäänud on mehed. Me ei ole bussi veel välja tõstnud, see on ikka veel vees,» ütles politseiinspektor Deepak Kumar Raya AFP-le.

Viie surmast pääsenud isiku sõnul oli sõidukis umbes 75 inimest. Nad olid teel Šiva auks peetavale Triveni religioossele festivalile.

«Me ei ole veel avastanud õnnetuse põhjust. Veetase jões on mussoonivihmade tõttu väga kõrge, nii et maanteelt välja kaldunud buss uppus.»

Nepalis on teeõnnetused sagedased halbade teeolude,  mittehooldatud sõidukite ja hoolimatu sõiduviisi tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles