Clinton saabus visiidile Iisraeli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clintoni saabumine Ben Gurioni lennuväljale.
Hillary Clintoni saabumine Ben Gurioni lennuväljale. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton saabus eile hilisõhtul Iisraelisse, et pidada kõnelusi juudiriigi liidritega peamiselt Iraani tuumaprogrammi ja toppama jäänud Lähis-Ida rahuprotsessi üle.

Egiptusest hilisõhtuse lennuga saabunud Clinton ei ole Iisraeli väisanud pea kahe aasta jooksul, ütles delegatsiooniga kaasa sõitev AFP korrespondent.

Kiire 24-tunnine visiit Iisraelis on viimane Clintoni kaheksast peatuspaigast Euroopas, Aasias ja Lähis-Idas. Clinton kohtub peaminister Benjamin Netanyahu, president Shimon Peresi, välisminister Avigdor Liebermani ja kaitseminister Ehud Barakiga.

Ühtlasi saab USA välisminister kokku ka Palestiina Omavalitsuse peaministri Salam Fayyadiga, ütles delegatsiooni kuuluv välisministeeriumi kõrge ametnik.

Kõnelused iisraellastega peaksid kulgema «strateegilise vestluse» vormis, lisas ta.

Clinton külastas viimati Iisraeli 2010. aasta septembri keskpaiku, mil ta aitas osapooltel lahendada vaidlust Jeruusalemma juudiasunduse ehituse asjus. Tüli ähvardas nurjata Iisraeli-Palestiina otsekõnelused, mille USA president Barack Obama oli suutnud vaid kaks nädalat varem käivitada.

Dispuut asunduste üle nurjas kõnelused, mis ei olegi ligi kaks aastat hiljem paigalt nihkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles