Autopomm tappis Somaalia endise kaubandusministri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muqdisho politseinik autopommi plahvatuse sündmuskohal veebruaris.
Muqdisho politseinik autopommi plahvatuse sündmuskohal veebruaris. Foto: SCANPIX

Somaalia pealinnas Muqdishos plahvatas täna autopomm, mis tappis endise kaubandusministri ja vigastas kuute lähedal asunud isikut, ütlesid ametivõimud.

«Hukkunud autojuht oli Mohamed Abdinur Garweyne, ta oli endine kaubandusminister ja seadusetegija,» ütles poliitik Mohamed Dhere, vahendas AFP. «Politsei ei suutnud kohe surnukeha tuvastada plahvatuse põhjustatud põletushaavade tõttu.»

Politsei esindaja Ali Mohames kinnitas, et «autojuht sai surma ning kuus plahvatuse toimumiskoha lähedal jalutanud tsiviilisikut said vigastada, mõned neist tõsiselt.»

Pealtnägijate sõnul võis pomm olla kinnitatud juhi istme alla – taktika, mida on väidetavalt eelnevalt kasutanud Al-Qaedaga seotud Shebabi mässulised – sest pomm plahvatas auto esiosas.

«Plahvatus oli väga tugev,» ütles pealtnägija Hassan Muhidin. «Auto esiosa hävines täielikult ja autojuhi surnukeha lebab ikka veel sündmuskohal.»

Politsei ütles, et nad selgitavad välja õhkimise täpse põhjuse ning ükski rühmitus pole veel vastutust võtnud.

«Mu õde, kes müüs plahvatuse lähedal teed, sai tõsiselt viga,» ütles naise vend Farhiyo Ahmed.

Linnas on toimunud mitmeid sarnaseid rünnakuid alates ajast, kui Shebabi mässulised hakkasid kasutama gerilja-taktika reegleid, et võidelda Lääne toetatud valitsuse ja Aafrika Liidu vägede vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles