Moskva süüdistas läänt «väljapressimises» Süüria küsimuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistas täna lääneriike «väljapressimises», et saada Moskva toetust võimalikele ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioonidele Süüria vastu.

«Oma suureks kahetsuseks oleme tunnistajaks väljapressimisele,» ütles välisminister Sergei Lavrov pressikonverentsil. «Meile öeldi, et peame kiitma heaks resolutsiooni, mis sisaldab 7. peatükki (võimalikud sanktsioonid), vastasel juhul tähendab see keeldumist vaatlusmissiooni mandaadi pikendamisest. Meie hinnangul on see äärmiselt ohtlik lähenemine, mis võib anda vastupidise tulemuse.»

Täna õhtul kohtub Lavrov Moskvas ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annaniga.

Lavrov rõhutas, et lääneriikide poolt on ebarealistlik oodata, et Moskva suudaks veenda Süüria presidenti tagasi astuma vaid seetõttu, et Venemaa on Damaskuse režiimi ammune liitlane.

«See ei ole realistlik. Küsimus pole meie hoiakutes, sümpaatiates või antipaatiates. Assad ei lahku võimult. Ja mitte seetõttu, et meie teda kaitseksime, vaid seetõttu, et tema selja taga on väga arvestatav osa Süüria rahvast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles