Briti parlamentäär: Eesti tunnetab Vene ohtu ise kõige paremini

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti parlamendi liige David Crausby.
Briti parlamendi liige David Crausby. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Briti parlamendi riigikaitsekomisjoni leiboristist aseesimehe David Crausby sõnul peab Eesti ise otsustama, kui suure julgeolekuohuna ta naabrust Venemaaga võtab ja milline peaks olema meie kaitseväe korraldus.

 

Crausby ise mingit suurt ohtu Balti riikidele ei näe, sest tema sõnul on «artikkel viis NATOs määrav», kirjutas ERR Uudised. «Siin ei ole mingit küsimust, et Balti riigid on Suurbritanniale ja NATO-le väga olulised ning soov kaitsta üksteist sõjalise agressiooni eest on peamine,» kinnitas ta.

NATO ja Venemaa suhete taastamist puudutades märkis parlamendisaadik, et esmatähtis on omavahelise suhtluse taastamine. «See ei tähenda muidugi, et suhted jäävad samaks, sest eelmise aasta sündmused Gruusias omavad pikaajalist halba mõju. Kuid kõigepealt on tähtis, et me räägiksime omavahel.»

Crausby tunnustas ka Eesti sõdurite professionaalset taset Afganistanis, samuti küberkaitsekeskust, ehkki märkis, et selle valdkonna arendamisel on palju tööd veel vaja ära teha nii siin kui ka Suurbritannias, kus see on ka teravdatud tähelepanu all.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles