Süüria opositsiooni poolele läinud kindral kutsus üles võimuvahetusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Manaf Tlass.
Kindral Manaf Tlass. Foto: SCANPIX

Süüria opositsiooniga liitunud kindral Manaf Tlass kinnitas teisipäevases avalduses, et viibib Pariisis ja kutsus üles konstruktiivsele võimuvahetusele riigis.

Tlass väljendas ühtlasi sügavat viha ja valu, et «armeed sunnitakse Süürias pidama võitlust ja korda saatma tegusid, mis käivad selle põhimõtete vastu».

Esimese kõrge diplomaadina opositsiooni poolele läinud suursaadik Nawaf Fares ütles esmaspäeval Suurbritannia rahvusringhäälingule BBC antud intervjuus, et Bashar al-Assadi päevad nii või naa loetud, kuid hoiatas, et president on valmis võimul püsimiseks ka kogu rahva hävitama.

Euroopa Liidu välisministrid kavatsevad kiita järgmisel nädalal toimuval kohtumisel heaks uued sanktsioonid Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastu, teatasid esmaspäeval bloki diplomaadid. Mitu tundmatuks jääda soovinud allikat kinnitas, et välisministrid täiendavad Brüsselis toimuval kohtumisel musta nimekirja, kuhu praegu kuulub 129 isikut ning 49 asutust ja ettevõtet. Sel nädalal jätkuvad kõnelused ka võimalike majandussanktsioonide üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles