Süüria opositsioonijõud püüavad Damaskust oma kontrolli alla saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tank Damaskuses
Süüria valitsusvägede tank Damaskuses Foto: SCANPIX

Süüria opositsioonivägede ja president Bashar al-Assadile lojaalsete väeüksuste vahel käis eile Süüria pealinnas Damaskuses äge tulevahetus.

Süüria mässulise Vabastusarmee teatel on võitlus pealinna eest alanud ning nad jätkavad sõjategevust seni, kuni Damaskus nende kontrolli all on, edastab Reuters.

Lahingutes kasutati nii kerg- kui raskerelvastust. Valitsusvägede helikopterid patrullisid Damaskuse kohal.

Süüria kriis oli eile arutlusel Moskvas, kus ÜRO ja Araabia Liiga erisaadik Süüria kriisi lahendamisel Kofi Annan kohtus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Enne kohtumist edastas Putin, et Venemaa toetab Annani rahuplaani.

Samal teemal võttis eile sõna ka Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Lavrovi arvates on üsna tõenäoline, et ÜRO Julgeolekunõukogu liikmesriigid jõuavad Süüria küsimuses üksmeelele täna toimuval istungil.

Venemaa ja Hiina on seni olnud arvamusel, et välisriigid ei peaks Süüria sisekriisi sekkuma. Venemaa, Hiina ja Süüria on olnud pikaajalised liitlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles