Laev Süüria helikopteritega suundub Peterburi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev “Alaed” 24. juunil Koola lahel.
Kaubalaev “Alaed” 24. juunil Koola lahel. Foto: SCANPIX

Vene laev, mis üritas eelmisel kuul ebaõnnestunult viia helikoptereid Süüriasse, peaks ülehomme Peterburis maabuma, teatasid aluse omanikud täna.

Erafirma Femco kaubalaev MV Alaed oli esimest korda sunnitud Venemaale naasma, kui USA välisministeerium paljastas juunis laeva katse vastuoluline last president Bashar al-Assadi režiimile toimetada. Laeva Briti kindlustaja tühistas Alaedi kindlustuse ja alus maabus seejärel Murmanskis, vahendas AFP.

Eelmisel nädalal asus Alaed sealt taas teed Vahemere suunas, eelnevalt olid Vene sõjaväeametnikud lubanud saadetise vaatamata lääneriikide pahameelele Süüriasse kohale toimetada.

Laevade liikumist kaardistavalt veebiküljelt MarineTraffic.com ilmneb, et Alaed on praegu Kaliningradi oblasti lähedal, kus varasema info kohaselt pidi laev vahepeatuse tegema. Ent Femco teatas RIA Novostile, et laev ei sõida sealt esialgu Süüriasse edasi, vaid jõuab reede hommikuks Peterburi.

Üks Vene sõjaväelane kinnitas, et laeva pardal on endiselt kolm Mi-25 helikopterit, mida Venemaa enda väitel Süüria jaoks remontis ja nüüd hoolimata verevalamisest riiki tagasi tahab toimetada.

Analüütikud eeldasid varem, et Alaed toimetab helikopterid Kaliningradi ja need viidaks sealt Süüriasse edasi kas lennuki või mõne teise laevaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles