Dombrovskis tahab veel riigipalku kärpida

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: Reuters / Scanpix

Läti uut valitsust moodustav Valdis Dombrovskis pakkus eile riigieelarve päästmiseks välja avaliku sektori töötasude uut langetamist. Ta ütles pärast tulevaste koalitsioonipartneritega kohtumist, et üheks viisiks eelarve miinust vähendada oleks kärpida kõigi riigiasutuste palgakulusid veel 10 protsendi võrra, vahendas LETA.


Lisaks sellele pakkus ta, et ka õpetajate palku, mis seni on peaaegu puutumata jäänud, võiks alandada keskmiselt 15 protsendi võrra. Otsus hõlmab ka palku, mis jäävad alla 360 lati (natuke alla 8000 krooni). Läti eelmise valitsuse koostatud kärpekava neid ei puudutanud.

Eilsel seimi fraktsioonijuhtide ja tõenäoliste tulevaste ministrite kohtumisel arutati veel selle aasta eelarvesse tehtavaid muudatusi, muu hulgas neid, mis tuleb sisse viia viivitamatult, sest nendes on rahvusvaheliste laenajatega kokku leppinud ametist lahkuv valitsus.

Seejärel peetakse taas läbirääkimisi Rahvusvahelise Valuutafondi ja ELiga eelarvedefitsiidi suuruse üle ning lõpuks peavad uue koalitsiooni osalised leppima kokku riigiaparaadi struktuurimuutustes.

Uus peaminister

•    Valdis Dombrovskis on sündinud 5. augustil 1971, hariduselt on ta füüsikamagister.
•    Praegu veel Läti parlamendi opositsioonis oleva Uue Aja partei eurosaadikule tegi president Valdis Zatlers möödunud nädalal ettepaneku moodustada uus valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles